Stage Project & Programma Management Publieke Sector

Company
PwC
Type
Internship
Location
Nederland
Sector
Financieel Management

Description

Wil jij meewerken aan het evalueren van 9 ontwikkelingssamenwerkingsprojecten in Azië en Afrika? Geeft het jou energie om je maatschappelijke betrokkenheid in onze professionele praktijk toe te passen? Bij PwC krijg je die kans als stagiair(e) bij de afdeling Project & Programme Management. Door de stage ervaar je hoe het is om bij PwC te werken, word je uitgedaagd en besteden we veel aandacht aan je persoonlijke ontwikkeling. Zit je in het derde jaar van je WO Bachelor of in je Master en studeer je Bestuurskunde, Internationale Betrekkingen, International Development, Bedrijfskunde en ben je beschikbaar in de periode februari-juni 2018? Solliciteer dan nu voor deze stageplek.

Wie ben je?

Je bent een talentvolle en ambitieuze student. Je wilt jezelf ontplooien en nu al vaardigheden, inzichten en relaties opbouwen die de rest van je carrière van pas komen.

 • Je bent derdejaars WO Bachelor- of Masterstudent Bestuurskunde, Internationale Betrekkingen, International Development, Bedrijfskunde of een vergelijkbare studie;
 • Je wilt graag ervaren hoe het is om als consultant te werken aan een grootschalig evaluatieonderzoek;
 • Je hebt ervaring met kwalitatieve onderzoeksmethoden, zoals het analyseren van documenten, het opstellen van vragenlijsten en het afnemen van interviews;
 • Je vindt het leuk om op praktische en creatieve wijze steeds weer nieuwe vraagstukken te analyseren en op te lossen;
 • Je beschikt over de flexibiliteit en communicatieve vaardigheden om goed in teamverband te kunnen werken en je in de klant in te leven;
 • Je weet duidelijk te motiveren waarom je een carrière als consultant én bij PwC ambieert.

Hoe ziet je werk eruit?

Als stagiair Project & Programma Management (PPM) werk je gedurende minimaal vijf maanden vier dagen per week. Je draait mee als volwaardig teamlid binnen onze praktijk in Den Haag en draagt bij aan evaluatieopdrachten in de publieke sector.

PPM voert verschillende subsidie- en investeringsprogramma’s uit voor de rijksoverheid. Op deze manier helpen wij de Rijksoverheid met het bereiken van hun beleidsdoelstellingen. Veel van deze subsidieprogramma’s hebben betrekking op ontwikkelingssamenwerking en zijn bijvoorbeeld gericht op politieke participatie van vrouwen, toegang tot schoon drinkwater en private sector ontwikkeling in ontwikkelingslanden. Daarnaast voeren we verschillende evaluaties uit naar projecten en programma’s van de rijksoverheid. Hierbij meten wij de resultaten en de impact van de investeringen van de overheid om zo ook advies te geven voor toekomstig beleid.

Vragen die belangrijk zijn bij het uitvoeren van evaluaties zijn:

 • Is het project op de juiste manier uitgevoerd?
 • Behaalt de projectorganisatie zijn ontwikkelingsdoelstellingen?
 • Welke impact heeft het project op de maatschappij?

Verder kun je samen met ons team meewerken aan het schrijven van onderzoeksvoorstellen voor evaluaties op landelijk (ministeries) en Europees niveau. Kortom, wij bieden je een uitdagende positie binnen een dynamische omgeving.

Wat bieden we je?

Als je bij PwC als stagiair aan de slag gaat, ben je verzekerd van interessante projecten, inspirerende collega's en een goede vergoeding.

 • Je maakt onderdeel uit van een jong en dynamisch team van gedreven consultants;
 • Je krijgt een professional uit de praktijk als persoonlijke begeleider toegewezen, die wekelijks contact met je heeft en je ondersteunt bij je persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling;
 • Wij garanderen een afwisselende baan in een prettige en collegiale sfeer;
 • Je krijgt een laptop van de zaak en hebt de mogelijkheid om kennis te maken met jouw mogelijke toekomstige werkgever;
 • We zijn ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en handelen daar ook naar;
 • We hebben oog voor persoonlijke verschillen en de ontwikkeling van je talent.

Wie zijn we?

Wij zijn PwC, ontstaan in 1849 en door verschillende fusies zijn wij nu uitgegroeid tot een wereldwijde zakelijke dienstverlener met activiteiten op het gebied van Assurance, Tax en Advisory. Hier zijn we actief binnen een groot scala aan sectoren en klanten.

We hebben 223.000 mensen in dienst, verdeeld over 157 landen. Bij PwC Nederland werken ruim 4.800 mensen met elkaar samen. Ons bestaansrecht en purpose is ‘building trust in society and solving important problems’. Dit uit zich in onze manier van werken en in wie wij zijn, waarbij onze waarden - Act with integrity, Make a difference, Care, Work together en Reimagine the possible - ons leiden. Voor meer achtergrondinformatie over wie wij zijn, check onze website.

Deze functie valt binnen het werkveld Advisory, waarin we klanten adviseren op de terreinen van fusies en overnames, organisatieontwikkeling, performance improvement en crisismanagement.

Solliciteer nu!

Heb je interesse, herken je je in onze purpose en waarden en voldoe je aan alle functie-eisen? Bekijk hier onze sollicitatieprocedure of solliciteer direct onderstaand aanmeldformulier en upload je CV, motivatiebrief en cijferlijsten.

Solliciteren kan tot en met 20 december. Als je jouw sollicitatie inclusief CV, motivatiebrief en cijferlijsten indient, krijg je uiterlijk 22 december van ons een reactie op je sollicitatie. De gesprekken voor deze functie vinden begin januari plaats. Vanaf februari ben je officieel onderdeel van het Project & Programme Management Team en verwelkomen we je graag op je eerste werkdag!

Back to top
Risk Vacancies
Cancel