Afstudeerstage Risk & Compliance

Company
PwC
Type
Internship
Location
Amsterdam
Sector
Financieel Management

Description

Innovatieve technologieën, brede maatschappelijke betrokkenheid en toenemende complexe wet- en regelgeving. Zomaar een aantal ontwikkelingen waarmee onze klanten te maken hebben. Organisaties staan voor interessante uitdagingen: “Hoe optimaliseren we ons risicomodel? En hoe integreren we dit met performancemanagement?”, “Hoe komen we tegemoet aan de eisen van de maatschappij en toezichthouder?”, “Hoe kunnen we onze strategie beheerst realiseren in deze dynamische omgeving?” en “Hoe kunnen we een cultuur vormen met ethisch en risico bewustzijn?”.
Wil je afstuderen in een multidisciplinair team en in een internationale omgeving? Wij zijn op zoek naar een ambitieuze en ondernemende student in een snelgroeiend team.

Het einde van je studie is in zicht, nog één uitdaging te gaan; het schrijven van je scriptie. Wil je een onderzoek en publicatie schrijven die daadwerkelijk impact heeft op de praktijk? In een interessante en levendiger omgeving dan jouw standaard studieplek? Kom je scriptie of afstudeeropdracht bij ons afronden; wij helpen je hier graag bij! Met hulp en begeleiding van onze professionals, onze informatiebronnen en de kennis van collega's.

Naast je scriptieopdracht werk je ook mee aan opdrachten voor klanten, zodat je echt ervaart hoe het is om bij PwC te werken. Als stagiair binnen Consulting Risk & Compliance kun je ervaring op doen én je persoonlijk ontwikkelen.

We onderscheiden 3 gebieden binnen Risk, waarbinnen je een afstudeeronderzoek kunt doen.

 • Financial Risk Management
  Financiële verslaglegging van onder andere ICAAP en ILAAP; implementatie van regelgeving zoals Basel 3, Solvency II; faciliteren van besluitvorming over risico’s en opbrengsten onder andere met modellering;
 • Enterprise Risk Management
  Ontwerpen, inbedden en meetbaar maken van het risicoframework, Dit geïntegreerd met performance management doelstellingen. Borging van risicobeheersingsmaatregelen in organisaties.
 • Compliance & Integriteitsmanagement;
  Stimuleren van risicobewustzijn, focus op gedrag en omgang met toezichthouders.

Wie ben je?

Je bent een talentvolle, gedreven en ambitieuze student met een passie voor compliance en/of risicomanagement. Je wilt je verder ontplooien, je opgedane kennis delen, relaties opbouwen en het beste uit jezelf en je collega’s halen.

 • Je zit in de eindfase van een masteropleiding in Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde, (financiële) Economie, Rechten, Econometrie, Wis- en Natuurkunde, Informatica, Actuariaat of een aanverwante studierichting en je hebt goede studieresultaten;
 • Je combineert heldere communicatie met jouw kennis en biedt daardoor toegevoegde waarde aan klanten in de financiële of commerciële dienstensector;
 • Je bent sociaal en een ambitieuze teamspeler die graag kwaliteit levert;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je bent op zoek naar een uitdagende afstudeeropdracht (scriptie onderzoek) en hebt al een idee over het onderwerp van je scriptie.

Hoe ziet je werk eruit?

Je belangrijkste bezigheid is natuurlijk om je scriptie te schrijven! Je draagt hiervoor zelf een onderwerp aan om dit vervolgens samen met je begeleider verder uit te werken en te linken naar de praktijk. Jouw coach helpt je bij het formuleren van je probleemstelling en begeleidt je op vaktechnisch gebied.
Heb je nog geen interessant onderwerp voor je scriptie? Kijk eens naar actualiteiten op gebied van Enterprise risk management, Operational risk management, Financial risk management, Corporate governance en Regulatory compliance.

Vanaf de eerste dag ben je een integraal deel van een team van professionals dat in nauwe samenwerking met de klant praktische oplossingen bedenkt voor complexe problemen binnen de publieke, commerciële en financiële sector. Je helpt onze klanten bij het beheerst realiseren van hun strategie, risicomanagement en met het omgaan met wet- en regelgeving.

Als afstudeer stagiair krijg je voldoende mogelijkheden om PwC te leren kennen. Je werkt bij ons op kantoor aan je onderzoek of afstudeerscriptie. Uiteraard kan je al je studieverplichtingen blijven volgen tijdens je stage. De resultaten uit het onderzoek vormen input voor de klantproposities in de dagelijkse praktijk.

Wat bieden we je?

Als je bij PwC stage loopt, kun je rekenen op diverse klanten, inspirerende collega’s en uitgebreide arbeidsvoorwaarden die zijn opgesteld met aandacht voor jouw groei en flexibel werken en leven.

 • Je maakt onderdeel uit van een jong en dynamisch team van gedreven consultants;
 • We hebben oog voor de ontwikkeling van je talent;
 • Je krijgt een persoonlijke stagebegeleider toegewezen (een professional uit de praktijk) die de gehele stageperiode (minimaal 4 maanden) contact met je heeft en je ondersteunt bij je ontwikkeling;
 • Als je bij PwC stage gaat lopen, ben je verzekerd van diverse werkzaamheden, inspirerende collega's en een goede stagevergoeding;
 • Je stageperiode wordt in overleg met jou bepaald (richtlijn 32-40 uur, 4 tot 6 maanden);
 • Toegang tot alle informatiebronnen die PwC tot haar beschikking heeft;
 • Je krijgt een laptop van de zaak en hebt de mogelijkheid om kennis te maken met jouw mogelijke toekomstige werkgever.

Wie zijn we?

Bij PwC Nederland willen we een bijdrage leveren aan het vertrouwen in de maatschappij en het oplossen van belangrijke problemen. Wij zijn een netwerk van firma’s in 157 landen met meer dan 208.000 mensen. In Nederland werken ruim 4.400 mensen met elkaar samen. Wij zien het als onze taak om kwaliteit te leveren op het gebied van assurance-, belasting- en adviesdiensten.

De vacature stagiair Consulting Risk en Compliance valt binnen het werkveld Advisory, waarin we klanten adviseren op de terreinen van fusies en overnames, organisatieontwikkeling, performance improvement en crisismanagement.
Wij zoeken samen met de klant de juiste balans tussen risico’s en ambities.

Solliciteer nu!

Heb je interesse en voldoe je aan alle functie-eisen? Bekijk onze sollicitatieprocedure en solliciteer direct via onze website.

Heb je vragen over deze vacature? Bel of mail me gerust.

​Daniëlle Menken
PwC |  Recruiter Risk Assurance
Mobiel: +31 (0)6 83 09 01 20 
E-mail: danielle.menken@pwc.com
PricewaterhouseCoopers B.V. (KvK 34180289)
Thomas R. Malthusstraat 5 | 1066 JR | Postbus 90351 | 1006 BJ | Amsterdam
www.pwc.nl

Back to top
Risk Vacancies
Cancel